Ordlös Lördag #34

Konst är ett begrepp som omfattat en rad olika företeelser, och som definierats mycket olika, vid olika tidpunkter och platser. Det svenska ordet härstammar ifrån forngermanskans kunst vilket härstammar från ”können” och som betyder ”kunnande”. Det engelska ordet för konst, art härstammar istället ifrån latinets ars vilket ungefär betyder ”arrangemang” eller ”att arrangera”. Idag används oftast begreppet i anknytning till vad som förr benämndes de sköna konsterna, som bland annat omfattar bildkonst, arkitektur, konsthantverk, skulptur och musik, det vill säga skapande verksamhet som syftar till emotionella eller expressiva uttryck, eller resultatet av en sådan verksamhet. (Wikipedia)Category: Ordlös Lördag
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
6 Responses
  1. En kreativ och annorlunda bild! Läckert!

  2. Cool och kreativ bild, snyggt skapat! :)

  3. Så läcker bilden blev!

  4. Hanna says:

    Här blir man alldeles snurrig ;0)